Achter de waan van jouw dag, schuilt een wereld aan mogelijkheden!

Net als groepen, barst ook jij van het talent, de kennis en ervaring. Veel weet je al en als anderen bij jou aankloppen kan jij het ze heel goed vertellen. Maar wat gebeurt er als je zelf vastloopt? Je mooie ideeën uitdoven nog voor ze het licht zien? Of je niet uit je team of groep krijgt wat je voor ogen had? Wat maakt dat je het voor anderen zo goed weet. Waarschijnlijk weet je het ook wel voor jezelf, maar je struikelt op de toepassing?

“Mensen struikelen niet over bergen, alleen over molshopen.” – Confucius

Het zijn meestal de kleine problemen waar we nat op gaan. Zo klein dat je ze niet eens meer ziet. Hetzelfde geldt voor de oplossing. Ben jij nieuwsgierig naar wat je over het hoofd ziet? Wil je ontdekken wat jouw blinde vlek je te vertellen heeft? 

Misschien heb je het al kraakhelder, of misschien is het ‘slechts’ een gevoel. Welke van de twee het ook is, jij bent op zoek naar een ander resultaat dan je nu krijgt. Jij weet dat een ander resultaat vaak ook om ander gedrag vraagt. En je bent bereid om hiervoor naar jezelf te kijken en om verantwoording te nemen. Ook als het niet comfortabel voelt. Jij snapt dat dit ‘part of the deal’ is. Verandering vindt niet als een wonder van de een op de andere dag plaats (hoewel ons hoofd vaak anders denkt, tenminste die van mij…).  

Hoe kom je dan wel tot verandering?

Ga met mij op onderzoek uit. Ik ben jouw onderzoekspartner en werp licht op je blinde vlek. Stel je vragen, daag je uit, prikkel en por waar nodig. Als het past stel ik je gerust, maar als het moet draai ik de duimschroeven aan. Ik ben je cheerleader, eventueel met muziek en een dansje erbij (je begrijpt dat je dan wel meedanst hè?). Mijn volle aandacht ligt bij jou. Face to face, op locatie, online of per telefoon. Ik zorg voor de instrumenten en jij gaat aan de slag. 

Experimenteer. Evalueer. Vier de poging. En nog een keer. Klaar voor een cliché? Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Met alleen ‘praten over’ kom je er niet. Ik help je om actief te werken aan je veranderwens, met een duidelijk doel (het eens zijn over de onduidelijkheid van een doel kan soms al duidelijk genoeg zijn) en concrete acties. En natuurlijk is er ruimte voor aanpassingen, voor geslaagde en minder geslaagde pogingen. 

Ga aan de slag met wat er al is. Dat is altijd meer dan je denkt. Achter de waan van jouw dag, schuilt een wereld aan mogelijkheden. Ik bezorg je exclusieve toegang en kan niet wachten om de deur voor jou te openen. Je bent welkom!

Yessss, ik heb een blinde vlek!

Wat anderen hierover te zeggen hebben

Jin Han

Jin Han

Director / Textkernel

"Appreciated her insights and her preparation, and I found the sessions very valuable and an excellent opportunity to reflect and adjust the team dynamics.”

Andrea Bravo Balado

Andrea Bravo Balado

Product Owner / Textkernel

"I thought it was interesting how she noticed things about my behaviour and how it affected others that I didn't even know about. I would love to work with Esther again in the future."

Idil Sevincsoy

Idil Sevincsoy

"Meteen al van de eerste keer dat ik met Esther sprak, voelde ik dat ik met een geïnteresseerd en betrokken persoon van doen had. Ze is met haar volle aandacht bij de ander en ziet snel en scherp de dingen die er eventueel spelen. Dat is wat ik meteen merkte in mijn contact met haar; het observatievermogen van een professional. Ikzelf heb veel plezier in een gesprek met haar omdat ik er waardevolle inzichten uithaal waar ik verder mee kan en ook omdat ze gewoon een leuk en lief mens is! Ik beveel haar zeker aan als sparring partner of coach!"