Zet een groep mensen bij elkaar, en ik zie mogelijkheden!

Elke groep barst van het talent, van de kennis en ervaring. Of het nu een werksessie, een overleg of een congres is. Elk moment van samenzijn is een kans om krachten te bundelen. Om jouw vraagstuk, of dat van een ander in beweging te krijgen. Niet alleen praten óver nieuwe plannen, maar ook echt aan de slag.

Verzilver deze kans. Ervaar dat gedoe geen struikelblok hoeft te zijn, maar informatie voor de oplossing. Ik bundel jullie krachten. Breng je net iets verder. Precies genoeg om zelf je resultaat te halen.

Aan de hand van jullie verhaal ontwerp ik een programma dat aansluit op jullie proces. Dit is altijd maatwerk met verschillende opties. Trainen, coachen, adviseren, faciliteren, het kan allemaal. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Training ‘Running Effective Meetings’ – Textkernel b.v.
  • Facilitator ‘Kick-off wetswijziging traject: Wet Zeevarenden’ – Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • Facilitator en trainer ‘Procesbegeleider Integrale Samenwerking’ – Gemeente Arnhem
  • Dagvoorzitter ‘Trends en ontwikkelingen Medezeggenschap’ – Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel
  • Teamcoaching – Textkernel b.v.

Lees de reviews

Ongeacht de vorm staat één ding altijd voorop; de menselijkheid van de groep. Het maakt niet uit wat je van jezelf of van de ander vraagt, we stappen allemaal in als mens en als mens klaren we de klus. En ja, dat gaat heel goed samen met een helder doel, concrete afspraken en duidelijke taal. Graag zelfs. Therapie sessies begeleid ik niet, maar een goed gesprek blijkt telkens weer, minstens zo waardevol!

Ik ben een facilitator die uitdaagt en prikkelt, maar het echte gesprek aan jullie laat. Eeuwig optimistisch en comfortabel bij ongemak. Voor mij geen ingewikkelde trucendoos met ‘fancy’ werkmethoden. Mijn belangrijkste gereedschap dat zijn jullie. Met een uitgebreide achtergrond in groepsdynamica en een grote glimlach, laat ik jullie doen waar je goed in bent.

Nieuwsgierig? Leuk, laten we bellen!

SCHAKEL ESTHER IN ALS FACILITATOR

Wat anderen hierover te zeggen hebben

Jin Han

Jin Han

Director / Textkernel

“Esther and her team performed two activities with us: she sat through our team lead meeting to observe team dynamics, and she and her co-trainer led an effective communication training for the team. Greatly appreciate Esther's honest feedback that fostered an excellent and engaged discussions among the team leads. While it was a short time, and only one observation session, Esther was able to capture details and share her findings. She and her co-trainer were very well prepared for the communications training, and covered areas that we discussed prior to the training session. She adapted well to the less than ideal room setting, and with the real time feedback, the positive effects were immediate for some of the participants. Appreciated her insights and her preparation, and I found the sessions very valuable and an excellent opportunity to reflect and adjust the team dynamics.”

Marieke de Bont

Marieke de Bont

Afdelingshoofd Informatievoorziening / Gemeente Arnhem

“Esther heeft voor de afdeling Informatie van de Gemeente Arnhem de kunst van procesbegeleiding een stap verder geholpen. In haar rol als facilitator en trainer gaf ze ons een enorm kundig voorbeeld van hoe je dat doet. En tegelijkertijd leerde ze ons de eerste beginselen van dit vak. Esther zorgt ervoor dat je met volle aandacht in het hier en nu deelneemt. Daarbij benoemt ze alles wat nodig is, en weet ze subtiel te sturen om de groep tot resultaat te laten komen. Een topper in haar vak!”

Cor Blonk

Cor Blonk

Secretary of Labour Relations / PFA/RvZ

"In oktober 2019 heb ik deel mogen nemen aan een heisessie onder leiding van Esther. Ik heb Esther ervaren als een open mens, makkelijk in het contact en benaderbaar. Het was leuk dat zij van geëigende werkvormen af durft te wijken en de toch enigszins conservatieve groep deelnemers kreeg zij daarin daadwerkelijk en soepel mee. De manier waarop Esther het proces heeft geleid, heeft ertoe bijgedragen dat we die dag onderwerpen naar boven hebben gekregen, waarvan ik denk dat we die anders niet naar boven hadden weten te halen. Dat was winst. Ook bleek Esther flexibel en in staat het programma gedurende de dag zelf aan te passen op de processen die plaatsvonden en de reacties van de deelnemers, waardoor het proces voortdurend aansloot bij de ontwikkelingen op de dag."

Henry Bleker

Henry Bleker

Maritime HRM Policy Advisor / Vereniging van Waterbouwers

“Esther Krikke heeft ons begeleid tijdens de startdag van een meerjarig samenwerkingstraject over het beter afstemmen van regelgeving op de uitvoeringspraktijk. Al tijdens de voorbereiding wist Esther met een scherpe blik de juiste aanwijzingen te geven zodat het proces de inhoud een extra boost gaf. Ook de dag zelf was zeer inspirerend met een verfrissende aanpak en Esther als zeer enthousiaste en sympathieke procesbegeleidster. Esther gaf een verfrissende kijk met suggesties over methodieken (bijvoorbeeld de streepjes sok) die we de komende tijd zeker mee moeten nemen in het proces.”

Andrea Bravo Balado

Andrea Bravo Balado

Product Owner / Textkernel

“At my company, we had two great experiences with Esther. One was about observing team dynamics during a regular meeting. I thought it was interesting how she noticed things about my behaviour and how it affected others that I didn't even know about. The other one was a training for effective meetings that gave me new tips and tricks to improve my skills at facilitating the meetings that I lead for my work. I really liked that Esther made us write down (on paper!) a message to ourselves to be received by post a few weeks later. I was incredibly happy when I got it (who wouldn't be?) and it was a nice reminder of what I learnt on her training. I would love to work with Esther again in the future.”

Jef Stassen

Jef Stassen

Overlegvertegenwoordiger / Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel

“De grootste vakbond voor militair en burger defensiepersoneel, de VBM, organiseert jaarlijks een medezeggenschapsdag. Wij waren op zoek naar een dagvoorzitter en via via zijn wij in contact gekomen met Esther Krikke. Na onze eerste gesprekken werd snel duidelijk dat Esther de juiste persoon was die wij zochten. In de voorbereidingen op de dag heeft Esther aangegeven dat ze bereid was haar nek uit te steken bij de verdere invulling van het dagprogramma en wij hebben haar vanuit de organisatie ook die ruimte te geven en daar hebben wij geen spijt van gehad. Esther heeft met haar inbreng en haar rol als dagvoorzitter glans aan de dag gegeven en hierdoor hebben wij een zeer geslaagde dag beleefd. De reacties van de meer dan 100 deelnemers waren heel positief. Reacties als een uitgebalanceerd programma en de beste medezeggenschapsdag tot nu etc... Esther heeft op een professionele wijze bijgedragen aan het succes van deze dag en daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor. Gedreven en passie voor haar werk, dus mocht u een dagvoorzitter zoeken, wij kunnen Esther van harte aanbevelen.”