Werk slimmer, makkelijker,
zie meer resultaat

Wordt er bij jullie meer gefronst dan gelachen? Samenwerken in teams gaat zelden vanzelf, dat weet jij als geen ander. Maar echt, elk team kan een stap vooruit zetten.

Ik ben gediplomeerd teamcoach en gespecialiseerd in samenwerking en groepsdynamiek. Met nieuwsgierigheid als belangrijkste ingrediënt coach ik jullie op het kijken naar je gezamenlijke gedrag, jullie doel en de context. Wat gebeurt er en welke mogelijkheden biedt dit? Waar ligt jullie winst?

Lees de reviews

Weg van het gezucht en het ‘daar gaan we weer!’. Ontdek wat je anders kunt doen. Want eerlijk, hoe irritant is het om telkens met elkaar tegen hetzelfde aan te lopen? Het kost veel tijd en energie die je echt wel beter kunt gebruiken. Leer hoe je als team blokkades opheft en energie vrijmaakt om je werk slimmer, makkelijker en met veel meer plezier en resultaat te doen.

Hét teamcoach traject: Bouw een energiek en krachtig team

Aan de hand van jullie verhaal ontwerp ik een maatwerk programma dat aansluit op jullie proces. Wat je zeker kunt verwachten? Jullie doen het zelf! Ik bied werkvormen en leer vaardigheden aan waarmee jullie je samenwerking verder ontwikkelen. Ondertussen stel ik vragen, geef feedback en zorg voor een veilige leeromgeving. 

Voorbeelden van vaardigheden zijn:

 • Aansluiten op inbreng van de ander i.p.v. ja-maaren;
 • Aannames checken ipv in ‘eigen waarheid’ vastzitten;
 • Gedrag benoemen obv data ipv meningen;
 • Alle geluiden verzamelen ipv altijd dezelfde;
 • Bewustwording van- en bijsturen obv rol, doel en context.

Veranderingen aangaan is vaak spannend en vraagt naast toewijding ook een aardige dosis lef. Daar is tijd voor nodig en een plek waar je met elkaar kunt leren en experimenteren. Met alleen theorie en ‘weten’ ontstaat nog geen verandering. 

De focus tijdens dit teamcoach traject ligt dan ook vooral op ervaren en het onderzoeken van die ervaring. Het team leert zo om data over hun samenwerking te verzamelen en deze te toetsen. Helpt het ons? Ja, doorgaan. Nee? Bijsturen.

Bouwstenen van een teamcoach traject?

 • Intake: gesprek leidinggevende + team observatie werkoverleg
 • Kick-off: waar staan we nu en wat willen we bereiken?
 • Teamsessies: versterken vaardigheden
 • On-the-job: coaching op de werkvloer 
 • Evaluatie: persoonlijk + schriftelijk met leidinggevende en team
 • Optioneel: individuele coaching leidinggevende

Resultaat van een teamcoach traject? Het team:

 • Werkt energiek en met een helder doel;
 • Heeft duidelijk omschreven rollen;
 • Neemt verantwoordelijkheid;
 • Werkt op basis van feiten in plaats van aannames;
 • Overlegt functioneel en met resultaat;
 • Komt afspraken (beter) na;
 • Reflecteert op de interactie en kan bijsturen;
 • Heeft meer lol!

Nieuwsgierig of dit teamcoach traject iets voor jullie is, of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laten we vrijblijvend kijken wat een eerste stap voor jullie kan zijn. 

JA, IK WIL MEER WETEN OVER TEAMCOACHING

Wat anderen hierover te zeggen hebben

Paul Wilke

Paul Wilke

Voorzitter / Stichting World Bike Capital

“Een moderator die bruist van energie. Alert, betrokken en met de juiste timing. Esther heeft onze verwachtingen overtroffen. We zien haar graag weer terug als moderator bij onze events!”

Erik Westermeijer

Erik Westermeijer

Transitiemanager / Defensie Materieel Organisatie

“Esther was bij ons dagvoorzitter voor een management event van 200 personen over diversiteit en inclusiviteit om onze bedrijfsdoelstellingen nog beter te behalen. Ik beveel haar van harte aan, omdat ze zich inleeft in de wereld van haar klant. Zich gedegen voorbereidt en tijdens het event een bindende factor is en inspireert. Ze heeft veel meer kwaliteiten maar daarvoor moet je haar gewoon ontmoeten, dan ervaar je het snel genoeg.”

Jef Stassen

Jef Stassen

Overlegvertegenwoordiger / Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel

"De grootste vakbond voor militair en burger defensiepersoneel, de VBM, organiseert jaarlijks een medezeggenschapsdag. Wij waren op zoek naar een dagvoorzitter en via via zijn wij in contact gekomen met Esther Krikke. Na onze eerste gesprekken werd snel duidelijk dat Esther de juiste persoon was die wij zochten. In de voorbereidingen op de dag heeft Esther aangegeven dat ze bereid was haar nek uit te steken bij de verdere invulling van het dagprogramma en wij hebben haar vanuit de organisatie ook die ruimte te geven en daar hebben wij geen spijt van gehad. Esther heeft met haar inbreng en haar rol als dagvoorzitter glans aan de dag gegeven en hierdoor hebben wij een zeer geslaagde dag beleefd. De reacties van de meer dan 100 deelnemers waren heel positief. Reacties als een uitgebalanceerd programma en de beste medezeggenschapsdag tot nu etc... Esther heeft op een professionele wijze bijgedragen aan het succes van deze dag en daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor. Gedreven en passie voor haar werk, dus mocht u een dagvoorzitter zoeken, wij kunnen Esther van harte aanbevelen."

Norbert van Rijn

Senior Policy Advisor / Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

“In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft Esther in oktober 2019 in als dagvoorzitter opgetreden bij een kick off meeting voor een traject om te komen tot aanpassing en modernisering van maritieme wetgeving. Dit was een meeting met grofweg 20 experts uit de maritieme sector; bedrijfsleven, werknemersorganisaties en overheid. We wilden geen ‘traditionele’ start van een wetgevingstraject. Maar een markante start, met kernwoorden als commitment, vertrouwen, inbreng van expertise en samenwerken. Dat is zeker gelukt, we kijken dan ook terug op een geslaagde en zeker ook leuke sessie. Ik beveel Esther als facilitator aan. Onafhankelijk, inspirerend, verbindend, verfrissend en uitdagend.”