inspiratie, artikel, sit back and relax, vergadertips, projectmanagement, facilitator, esther, teamcoach

Sit back&relax

Niks mis met een beetje achterover leunen. Sterker nog, zodra jij letterlijk meer naar achteren gaat, geef je de groep ruimte om zelf in actie te komen. 

Neem jij jezelf regelmatig voor om bij het volgende overleg op je tong te bijten? Moedig je je team of collega’s aan om vooral ook zelf eens iets te zeggen? Ik deed het zeker, en toegegeven, neig er nog steeds naar. Het is hard werken en voelt regelmatig alsof je je team en collega’s letterlijk probeert aan te duwen. Blèh.
Zin om eens wat anders uit te proberen?

Iedereen kan het! Of je nu leidinggevende, secretaresse of projectmedewerker bent. Maakt niet uit. In het volgende overleg ga je op je houding letten. Jij gaat letterlijk achterover leunen.

Stel, of hoor je een vraag, waarop je graag reactie uit de groep wilt? Doe dan de volgende check: voel ik met mijn rug de rugleuning van m’n stoel? Nee? Pas aan. Ja? Sit back&relax. That’s it. 

Met deze houding geef je de groep onbewust het signaal dat zij aan de bak mogen. Niet meteen een reactie? Wacht op z’n minst 7 LANGZAME tellen, voordat je weer iets zegt. Die tijd is nodig om iedereen de kans te geven te reageren, ook de stille krachten van een team. Veel plezier met uitproberen!

Misschien vind je dit ook inspirerend:

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. - Maya Angelou -

Reactie geven