Stoppen is ook een optie!

Maar er staan nog twee vergaderpunten open? Ja hallo, weet je wel hoeveel tijd we in dit project gestopt hebben. Ik wilde nog theorie delen met de groep. So what!

Het zit in ons systeem om door te gaan. Oneindig lang doorakkeren. Ook al is het doel al lang niet meer helder, of zitten we er met glazige ogen bij. Goed voor het moraal en de portemonnee. Katsjing. 

VERGADERING – Stop liever tien minuten eerder met die vergadering, dan vijf minuten of meer uitlopen. Pak de overige onderwerpen op een ander moment op, of laat ze helemaal. Grote kans dat ze via een andere weg aan bod komen, of helemaal niet. Was het misschien toch niet zo relevant.

PROJECT – Biedt ruimte om uit te proberen, onderuit te gaan en te leren. Stop met dat project wat ooit een heel goed idee leek. Vier dat jullie durven te kiezen en hou zo focus en meer energie over voor de projecten die wél zinvol zijn. Trouwens, mochten jullie inderdaad voor dat feestje gaan, dan heb ik nog wel een suggestie voor een fijn plaatje (tudududu, dudu, dudu, ).

TRAINING – Laat deelnemers/cursisten ontspannen en met een glimlach naar buiten gaan. Fris genoeg om dat wat wel aan bod is gekomen te laten bezinken.
In staat om de theorie en oefeningen zelf nog eens terug te halen en toffer nog, toe te passen. Less is more. Schrappen met die handel.

Ook in ons persoonlijk leven gaat ie vaak genoeg op. Neem maar eens een voorbeeld voor jezelf en stel de volgende vragen. Heb ik er plezier in? Geeft het energie? Weet ik nog waar ik het voor doe? Vraag jezelf af of je het nog de moeite waard vindt en laat je vooral niet tegenhouden om een punt te zetten. Stoppen loont.

Misschien vind je dit ook inspirerend:

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. - Maya Angelou -

Reactie geven